Bedrijfshallen te Wijster
Nieuwbouw in 2022 nabij Wijster voor Aart van Looijengoed Transport en Truckwash. In 2018 en 2020 bouwden wij al eerder voor onze opdrachtgever.
Neem dan gerust contact met ons op!Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Nieuwbouw 2022
Ook in 2022 bouwen wij voor onze opdrachtgever Aart van Looijengoed Transport en Truckwash.
De hal heeft een oppervlakte van 6600 m2 en bestaat uit drie compartimenten. Elke hal heeft een eigen kantoorruimte. Tussen de drie bedrijven die in het pand gevestigd zijn bestaat een nauwe samenwerking. Voorheen waren de bedrijven op verschillende locaties gevestigd maar door het nieuwe pand is de logistieke positie sterk verbetert.
Feestavond 16 september 2022
De bedrijven Panel Vision, Pyrasied, Online-plasticgroup en Gebr. Middelveld organiseerden op 16 september een feestavond om het nieuwe pand in gebruik te nemen.
Hal in gebruik genomen
De bedrijfshal is in gebruik genomen door de drie bedrijven die er gehuisvest zijn. Wij mochten enkele foto's nemen.
Hieronder vindt u de foto's gedurende de bouw
Op 21-4-2022 werd de eerste betonvloer gestort. Het betrof de vloer in de buitenlucht. Op 22-4 is de tweede vloer gestort en de week erop de derde vloer.
Egaliseren van de vloer ten behoeve van het storten van de betonvloer
Op 12 april waren collega's van zowel onze afdeling: constructie, dak- en wandbeplating en installatie tegelijkertijd op de bouw aan het werk. Dit is uitzonderlijk want meestal is het zo dat ze aansluitend de werkzaamheden uitvoeren. Op de dronebeelden heeft u een totaaloverzicht.
Constructie
Week 11 2022 zijn we begonnen met de montage van de constructie. De foto's hiervan vindt u hierboven.
Nieuwbouw 2020
Op 15 mei hebben Aart van Looijengoed en Richard Middelveld hun handtekening gezet voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal van 5000 m2. De bouw is op 25 mei gestart en in november 2020 is de hal opgeleverd.
Voor foto's van de nieuwbouw 2020: scroll naar midden van de pagina. Hieronder vindt u de foto's en tekst van de bouw van de loods die in 2018 is opgeleverd.
Verlichting
In totaal zijn er 70 stuks Led-lampen/armaturen gemonteerd in 10 lichtlijnen. De lijnen zijn allen afzonderlijk te bedienen in twee groepen van 5 lijnen.
De lampen zijn/worden ca. 1 meter vanaf de dakplaten (het plafond) bevestigd. Hiervoor is gekozen om de lichtsterkte op de vloer gelijk te houden. De constructie is hierbij namelijk van invloed.
Zou je alles aan het plafond bevestigen zullen er bij de liggers sterke schaduwen ontstaan. Bevestig je alleen de verlichting die dicht bij de liggers gemonteerd worden lager, zal er op die plekken veel meer licht op de vloer zijn.
Betonvloer van de hal
De oppervlakte van de betonvloer is 5000 vierkante meter. De vloer is in 2 fasen gestort. Totaal is er 1000 m3 beton gestort en 80000 kg wapening (dubbelnet #Ø8-150) verwerkt.
Er is 600 meter schijnvoegen van 6 cm diep in de vloer gezaagd ter voorkoming van scheurvorming. De vloer is ingedeeld in vakken van 12,5 x 12,5 meter.
Dakbedekking
Op een dampremmende laag bestaande uit polyetheyleen folie is er EPS HR isolatie aangebracht. De isolatie is los gelegd in halfsteensverband en vastgezet met werkparkers. Hierop is een laag eenzijdig gebitumineerde polyestermat geschroefd. Daarboven op nog een toplaag aangebracht volgens de brandmethode. Totaal 5000 m2. Ook is er 300 meter randafwerking aangebracht.
Dakbeplating
1 september 2020 is er gestart met de montage van de dakbeplating.
Constructie
Direct na de bouwvak (10 augustus) zijn we begonnen met de montage van de constructie. In deze constructie zit 185 ton staal verwerkt. Er zijn liggers bij van 30 meter.
En op 31 augustus stond de constructie. Dus verder met de dakbeplating.
Laaddock (laadkuil)
De oppervlakte van het laaddock is 450 m2. Totaal is hiervoor 90 m3 beton gestort en is er 7200 kg wapening (dubbelnet doorsnee 8-150) verwerkt.
Fundering
In week 24 is er begonnen met het maken van de fundering. Hiervoor zijn er 92 heipalen met een doorsnede van 250mm aangebracht variërend van 3,72 meter tot 7,92 meter. De fundering is280 meter lang, afmeting 400x500 mm), en bevat 12 stuks 2-paals poeren (afmeting 400x700x2500 mm). Er is 70m3 beton gestort en er is 3,5 ton wapening verwerkt. 96 ankermallen moesten er gesteld worden voor de montage van de staalconstructie.
Heien
In week 23 zijn de 96 heipalen in de grond gebracht. Zo is een goede basis aangebracht op de fundering op aan te brengen. De heipalen variëren in lengte tussen 3,25 meter en 8 meter.
Grondwerkzaamheden
Op 25 mei is er begonnen met de grondwerkzaamheden. De bedrijfshal wordt 50 bij 100 meter en dat beslaat dus een behoorlijke oppervlakte.
Werkzaamheden project
De verdere werkzaamheden zullen onder andere betrekking hebben op:
- Betonwerk: betonvloer in de hal en de betonvloer van de laadkuil
- Aanrijdbeveiliging
- Deuren/ramen
- Gevelbeplating
- Installatiewerkzaamheden
Tekst uit de Hoogeveensche Courant 10 juni 2020
Gebr. Middelveld bouwt opnieuw loods voor A. van Looijengoed vastgoed B.V.
Wijster- Gebr. Middelveld is er trots op dat Aart van Looijengoed van het gelijknamige vastgoed- en transportbedrijf er weer voor kiest om de nieuwbouw door Gebr. Middelveld te laten uitvoeren.
Vrij snel na de oplevering van de loods in 2018 ontstond bij Aart het idee er nog een loods bij te bouwen en hierbij viel de keuze opnieuw op het bedrijf uit Alteveer. ,,Omdat de bouw destijds goed is verlopen en er een klik is”, geeft Aart aan. ,,Uiteraard is het bij zo’n groot project belangrijk dat er goed overleg kan plaatsvinden en dat je het uit handen kunt geven”, zegt de nuchtere ondernemer. Dit scheelt hem tijd. Tijd die hij goed kan gebruiken voor onder meer zijn transportbedrijf met een wagenpark van 17 auto’s en een truckwasstraat die door de Nvwa is erkend.
Het bedrijf maakt op diverse gebieden sterke groei door, maar verliest het maatschappelijk verantwoord ondernemen daarbij niet uit het oog. Zo hebben alle auto’s van het transportbedrijf een motor uit de Euro 6-milieuklasse, is de wasstraat NVWA gecertificeerd (registratienummer 213885) en is het tankstation recent verbouwd. Ook zijn op de loods die in 2018 is opgeleverd 690 zonnepanelen gemonteerd. Op de nieuwbouwloods komen waarschijnlijk ook weer zonnepanelen.
En nu is het zover, de bouwplaats is uitgegraven en de eerste heipalen zitten al in de grond. Op deze plek verrijst de loods van 50 meter breed, 100 meter lang en een dakrandhoogte van 12 meter. Met deze afmetingen is de loods een keer zo groot als het vorige bouwproject. Een behoorlijke klus.
De hal wordt voorzien van een laadput met vier deuren en docklevelers. Deze voorziening maakt hem uitermate geschikt voor op- en overslag.
Gebr. Middelveld heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in turn-key utiliteitsbouw. Omdat verreweg de meeste disciplines binnen de utiliteitsbouw in eigen huis gedaan kunnen worden, ontstaat meerwaarde. Gebr. Middelveld verzorgt zelf de staalconstructies, dak- en gevelbeplating en installaties. Processen en communicatie verlopen gestroomlijnder en de staalbouwgedachte, waar alle aspecten via prefab bouwen worden gedaan, wordt doorgetrokken in het hele bouwproces. Via geavanceerde 3D tekensoftware worden schetsplannen, bouwtekeningen en statische berekeningen verzorgd, en ook de aanvraag van de omgevingsvergunning wordt door Gebr. Middelveld gedaan.
Als alles volgens de planning verloopt wordt de loods eind november opgeleverd.
De nieuwe loods zal net als de andere loods bestemd zijn voor opslag. Ook nog opslagruimte nodig? Neem dan gerust contact op met Aart van Looijengoed.
Hieronder het bouwproject van 2017/2018
Nieuwbouw hal in Wijster 2017
Onze opdrachtgever kwam bij ons met een idee voor het distributiecentrum. Wij hebben zijn ideeën omgezet in een 3d schetsplan. Ook het vooronderzoek bij de gemeente hebben wij gedaan.
De nieuwbouw paste in het bestemmingsplan en zo nam het plan steeds vastere vormen aan. Vandaag 4 augustus is het contract getekend.
De hal in Wijster krijgt een oppervlakte van 2500 vierkante meter en een hoogte van 12 meter. Een behoorlijke uitbreiding voor Aart van Looijengoed Transport en Truckwash.
Wij hebben de volledige regie gekregen voor dit nieuw te bouwen distributiecentrum. Voor ons is dit de grootste order ooit en daar zijn we best trots op!!
Begin bouw distributiecentrum
Op 15-11-2017 is Kleine Weg en Waterbouw begonnen met het ontgraven en afvoeren van de zwarte grond op de nieuwbouw kavel.
Er wordt grondverbetering toegepast onder de betonvloer door middel van een zandpakket en een laag puingranulaat. Dit zorgt voor een goede draagkracht voor de betonvloer.
Heipalen t.b.v. de fundering
Op 27-11-2017 is er begonnen met heien. Omdat de eerste grondlaag niet geschikt is om op te bouwen wordt er met de heipalen de vaste grond opgezocht.
De fundering en de staalconstructie van het distributiecentrum komt op deze heipalen te staan.
Het heien gebeurt met een heistelling (hydraulisch blok). De paal wordt door middel van aanhoudend slaan met een hei-blok op de kop van de paal de grond in geslagen.
Voor de bouw van het distributiecentrum worden 48 heipalen in de grond gebracht.
Bekisting en wapening funderingsbalken
De kerstvakantie is voorbij en de werkzaamheden zijn weer begonnen.
Op 8 januari 2018 is er begonnen met een aanbrengen van de bekisting en de wapening van de funderingsbalken zodat later deze week de fundering gestort kan worden.
Storten fundering
12 januari 2018 is de fundering gestort. Hiervoor was 40 kuub beton nodig.
Door middel van een kubel wordt het beton vanaf de mixer naar de bekisting gebracht en zo wordt het beton gestort.
Een kubel is een trechtervormig vat. De kubel die hier gebruikt is is 750 liter.
Constructie
22 januari zijn we begonnen met de staalconstructie.
De eerste kolommen staan en zo krijg je er al enig idee van hoe groot de hal zal gaan worden.
Dock met dock levellers
Aan de andere kant van het bouwterrein wordt er terwijl onze monteurs werken aan de staalconstructie gewerkt aan de constructie ten behoeve van de docklevellers.
Het laaddock van dit distributiecentrum krijgt twee dockshelters.
Constructie gereed
De collega's van de constructies troffen het niet met het weer, zij hebben heel wat regen en wind moeten doorstaan maar op 1 februari is het zover: de constructie staat.
De veiligheidsnetten hangen al en in week 6 kunnen onze collega's van de dak & wandbeplating aan de slag.
Vanuit de lucht krijg je een goed beeld hoe groot de hal is.
Wandbeplating distributiecentrum
Week 7-2018 Er wordt hard gewerkt door onze collega's van de dak & wandbeplating.
Er was wat tegenslag deze week doordat het behoorlijk waaide.
Zoals u kunt zien gaat het om hele lange platen en als de wind hier grip op krijgt valt het niet mee op de platen op hun plek te krijgen.
Toch schiet het mooi op en zie je steeds beter hoe de hal er uiteindelijk uit zal gaan zien.
Week 8-2018
De wandbeplating zit er bijna aan, hierna volgt het zetwerk en kunnen de dakdekkers en de installatiemonteurs aan de slag.
Bitumen dakbedekking
Week 10. De dakdekkers voorzien het dak van deze hal met bitumen dakbedekking.
Bitumen dakbedekking wordt met behulp van een gasbrander aangebracht.
Zetwerk
Uiteraard is de wandbeplating niet af zonder goede afwerking.
Zetwerk zorgt voor deze nette afwerking. In week 10 wordt dit zetwerk gemonteerd.
Afvoer van water
Om het water snel af te voeren van dit dak is er een Vacurain hemelwaterafvoersysteem in de constructie opgenomen. Dit is een gesloten afvoersysteem waarin buizen met kleine diameter worden gebruikt.
Dit systeem werkt optimaal bij zeer zware regenval. Er worden speciale trechters (Vacuraintrechters) op het dak geplaatst. Een Vacuraintrechter is voorzien van een schotel die bij voldoende waterstand op het dak er voor zorgt dat bij de trechter geen lucht meer wordt meegezogen. Er ontstaat dan een zuigende werking door een standleiding. Zonder deze standleiding werkt het systeem niet. Het vallende water in een volledig gevulde standleiding wekt een vacuum op.
Bovenin de standleiding is de onderdruk het grootst en door deze onderdruk wordt het dak zolang er geen lucht in het systeem komt als het ware leeggezogen. De trechterschotel zorgt ervoor dat er bij voldoende wateraanbod geen lucht in het systeem kan komen.
Als het wateraanbod minder wordt valt het vacuum weg en vanaf dan werkt het systeem als een traditioneel hemelwaterafvoersysteem.
Als het systeem volledig in werking is ontstaat er hevelwerking, het dak wordt dan leeggezogen.
Het water moet als het van het dak af is vrij kunnen uitstromen. Bij dit distributiecentrum worden de buizen aangesloten op de riolering en worden er ontlastputten geplaatst.
Laaddock
Het laaddock begint nu ook vorm te krijgen. De betonvloer in de laadkuil heeft een afmeting van 10 meter breed en 25 meter lang.
Wapening tbv betonvloer
Voordat de betonvloer gestort kan worden, wordt er eerst wapening aangebracht.
Betonvloer storten
Het is een hele onderneming, het storten van de betonvloer in deze hal. Er wordt circa 500 cuub beton gestort. Dat is zo’n 45 vrachtwagen met beton. Het is dus een komen en gaan van betonmixers.
Met behulp van een hallenpomp wordt de beton de hal ingepompt. De pomp kan zo’n 15 meter vrij in de hal komen. Deze pomp heeft een capaciteit van wel 100 m3 per uur maar dit maximum wordt niet gehaald. Hiervoor zou je direct uit de giek moeten storten met onbeperkte hoogte en zonder slangen, ook heb je meer mensen nodig om het beton te verspreiden.
Het recept van de beton is C20/25 met een toevoeging van Floorcrete. Deze toevoeging zorgt ervoor dat de beton goed te verwerken is, het is op grote afstand verpompbaar en er is weinig tot geen bleeding. Bij bleeding wordt er een waterfilm gevormd na het storten van het beton. (vorm van ontmenging waarbij het water uit de betonspecie omhoog komt)
Zo kon er aan de ene kant van de hal nog beton gestort worden terwijl er aan de andere kant al gevlinderd wordt. Dit vlinderen moet gebeuren in de uithardingsfase van het beton. Eerst wordt er een dichte schijf op de vlindermachine gebruikt voor het losdraaien van het beton en daarna worden er losse bladen op de machine gemonteerd voor het dichtschuren.
Nog de hele nacht zal er gewerkt worden in de hal want tot morgenochtend wordt er nog gevlinderd.
Oplevering nieuwe hal
26-4-2018 was de oplevering van de nieuwe bedrijfshal. Zoals op de foto te zien had dit een feestelijk tintje.
Samen op het bankje kunnen de heren terugkijken op een mooie samenwerking. We wensen Aart heel veel succes met zijn distributiecentrum!
Zonnepark op het dak
Onze opdrachtgever heeft er voor gekozen de ruimte op het dak van zijn nieuwe loods nuttig te gebruiken.
Op het dak zijn 690 zonnepanelen gemonteerd. Een goed voorbeeld van duurzaam ondernemen.
Ook plannen voor een nieuw pand?
Denkt u ook aan het bouwen van een nieuw pand?
Heeft u al concrete plannen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee.
Meer informatie over de bouw van distributiecentra
Ondertekening opdracht in 2020
Ondertekening opdracht in 2017